Duo International

Över 20 år av japanskt konstnärskap och hantverk
DUO etablerades som en distributör av fiskeredskap år 1995 när president Hisahiro Matsushita blev oberoende och startade sitt eget företag. 90-talets lockbete var hårt påverkad av den japanska lågkonjunkturen. DUO kompromissade dock aldrig med sina principer och gav inte upp det ursprungliga konceptet att tillverka produkter av högsta kvalitet. - I enlighet med denna princip, även vid en tidpunkt då majoriteten av företagen bytte till utländska fabriker för billigare arbetskostnader, övergav DUO inte produktionen i Japan för den sämre produktionen på den utomeuropeiska marknaden.

Två år efter lanseringen av företaget inleddes försäljningen kring produkter skapade av Mr. Masahiro Adachi, en av de mest hyllade unga formgivarna i landet.

Nu inne på sitt tredje decennium är DUO ett allmänt erkänt varumärke inom Japans fiskeindustri, ett land som till stor del ses som höjdpunkten av dragtillverkning.

DUOs chefsdesigner och nuvarande VD, Mr. Masahiro Adachi är känd för att hålla sig till höjden av grundläggande prestanda och har också ett världsrykte för att producera magnifika beten där enkel skönhet kombineras med enastående prestanda.

År 2016 omfattade DUOs produktsortiment över 300 modeller och antalet sålda beten nådde över 20 miljoner enheter. Sedan 1999 har företaget också varit verksamt inom OEM-området, levererat produkter till några av de främsta varumärkena i Japan, samt haft sin egen framgång.

Produkter
Övrigt