Fiskespö abborre

Populära produkter i underkategorierna

När  man ska välja fiskespö kan de vara svårt eftersom det finns oändligt många modeller att välja mellan. Viktigast är dock att du får rätt fiskespö till det bete du tänkt kasta med. Här har vi samlat marknadens bästa fiskespön för just abborrfiske på ett och Hitta ditt perfekta fiskespö för abborre hos oss på Stockholms Fiske. Att välja spö kan vara samma ställe för att underlätta ditt sökande. Du hittar både kortare och långa spön, och allt ifrån spinnspö till haspelspö. Vi har ett brett utbud av fiskeutrustning från kända varumärken som Megabass, Zenaq, Daiwa, Shimano, med flera.

 

När man skall välja spö för sitt abborrfiske är det många som känner sig vilse bland alla modeller av fiskespön och det man först bör titta på är hur tunga beten man tänkt kasta med sitt fiskespö.

Om du fiskar mest med säg ca 15 g så bör du välja ett fiskespö med en kastvikt där 15 g hamnar ca i mitten av spannet. Exempel kastvikt: 7-25 gram.

Nästa fråga man ställs inför är aktionen man vill ha på spöt och där talar man oftast om helaktion, halvaktion eller toppaktion. Vill man känna allt och få så mycket information från betet som möjligt bör man välja en toppig aktion på sitt fiskespö och vill man ha ett väldigt förlåtande spö så väljer man ett spö med helaktion.

Spön kan också benämnas med fast action, medium fast och så vidare. Ju snabbare aktion desto lättare att känna och kroka fisken.

När det kommer till längd så gäller det att välja längd på spöt efter ändamål. Fiskar du mest från land ja då kanske du vill ha ett längre spö än när du fiskar från båt.
Den mest sålda längden på abborrespön är idag ca 7 fot/210cm till båtfiske och 8fot/240cm till landfiske.

Vill du ha hjälp med val av fiskespö tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Produkter
Övrigt