Haspelspön

Att fånga en stor gädda som väger mycket har alltid inneburit lite prestige bland sina fiskevänner. Vi på Stockholmsfiske vill skapa förutsättningarna för dig att fånga din största gädda någonsin. Den som ger dig rätten att skryta lite extra bland dina vänner. Vi har därför tagit fram haspelspö som är optimala för gäddfiske. 

Det finns många fördelar att välja ett haspelspö vid gäddfiske. Bland annat är haspelspön vanligtvis längre än spinnspön, vilket ger dig en längre kastlängd. Det gör det möjligt för dig att nå gäddor som simmar längre ut i vattnet. 

Ett haspelspö är också starka och robusta. Det gör dem idealiska för att hantera stora gäddor över 10 kg. Haspelspön är dessutom mer lätthanterligt än spinnspö och du lär dig att använda det på bara några minuter med god precision i kasten.

När det kommer till val av spö så är det många faktorer som spelar in. I denna varugrupp har vi samlat vårt utbud av lämpliga spön för ditt gäddfiske. Vare sig du gillar lätta eller tunga beten eller om du fiskar gädda från lan eller båt så är vårt mål att kunna erbjuda dig de bästa produkterna.

Det du först bör kolla är vad du behöver för kastvikt, dvs vilken vikt på betet spöt enligt tillverkaren klarar av att kasta. Sen när det kommer till längd så är det väldigt personligt vad man föredrar men som regel väljer kunderna ett kortare spö för sitt båtfiske och ett längre för fiske från stranden efter gädda.

Ett annat viktig val är om du skall ha ett delat spö eller ett flerdelat eller helt enkelt en hel klinga. Vårt tips är att ha hel klinga om man inte måste ha en delad pga transport eller platsbrist. Ju fler delar desto större risk för missöden framöver speciellt när man skall kasta tyngre vikter.

Titta gärna igenom vårt utbud av haspelspö som är kompatibla med gäddfiske nedan. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. 

Produkter
Övrigt