Beten - fiskedrag & bete

Populära produkter i underkategorierna

Att välja rätt fiskedrag:

När det kommer till att välja bete för sitt fiske finns det många faktorer som spelar in. Till att börja med så bör man skapa sig en bild om vilket djup fisken man är ute efter befinner sig på för dagen.

När det kommer till abborrfiske och gösfiske så kan man ta en titt på en barometer för att se vilket lufttryck det är ute, då de båda arterna har en sluten simblåsa vilket gör att de måste anpassa sig efter rådande lufttryck.

Vid lågtryck går fisken i regel djupare och vid högtryck grundare men givetvis finns de undantag! Tex följer predatorer sina byten så de kan va en fördel att ha koll på var bytesfisken befinner sig eller var kräftorna huserar då det är basföda för både abborre och gös mm. Att välja färg på sitt bete/fiskedrag är nästan som att välja religion.

Till att börja med så funkar de olika färgerna inte riktigt så som vi uppfattar dom utan fisken ser allt i kontrast och olika färger ger olika kontraster och ett mörkt bete ger mer kontrast så det syns alltså mer än en ljus färg. Sen kan färger förstärkas med tex glitter eller mer eller mindre glans och ibland behövs det bara en liten förändring för att fisken skall komma till hugg.

Doftsatta beten är också ett sätt att  förstärka chansen till hugg, de flesta djurarter använder sina doftsinnen i sin jakt på mat likaså fiskar. Vibrationer kan ibland också vara en utlösande faktor för att få fisken till hugg.

Vår rekommendation är att skaffa sig kanske 4 olika sorters beten som tex: Jigg, Crankbait, Tailspinner och Chatterbait sen skaffa dessa i minst 4 olika färger av varje modell. Lär dig sedan att fiska/kontrollera dessa beten och färger så kommer du utveckla ditt fiske.

Tips:

Klart vatten eller klar himmel= Börja med ljusa/klara beten

Mörkt Vatten eller kvällsfiske= Börja med mörka beten alt beten i guld med glitter

Testa olika doftmedel

Ju varmare vatten desto mer aktiv blir abborren och gösen i sitt födosök och då kan du med fördel också fiska med vibrationsbeten.

 

 

Wobbler, jerkbait, jigg, softbaits, skeddrag, spinnare, flugor, crankbaits, ja kärt barn har många namn. Hos Stockholms Fiske har vi ett brett utbud av fiskeprodukter och beten som vi vet fungerar. Här hittar du fiskedrag från kända varumärken som Rapala, Gunki, Daiwa, Spigg, Lucky John, Megabass, med flera. Vare sig du ska ut på havsfiske, abborrfiske eller något annat sportfiske så har vi fiskeutrustningen för dig. Utforska vårt utbud till både avancerade fiskare och nybörjare här redan idag!

Produkter
Övrigt