Plano

Chansen är stor att om du har en redskapslåda, oavsett om den är decennier gammal eller helt ny, är det en Plano®. Du har förmodligen aldrig behövt ta itu med rostiga, klingande redskapslådor – och du har Plano Molding Company att tacka för det.

1952 kom Warren "Pete" Henning tillbaka från en fiskeresa i Florida med en önskan att förbättra redskapslådan. Trött på skrymmande metalllådor som rostade snabbt, satte sig Pete för att skapa en lättare, rostsäker produkt som kunde stå emot saltvattenfisketurer. Hans design ersatte metall med plast, vilket minskade vikten samtidigt som det gav hållbar, mångsidig förvaring. Detta omarbetade koncept tog också bort risken för rost, eftersom plast motstår vatten och rostbildning.

En enkel men revolutionerande idé förändrade hela fiskeindustrin och har blivit standarden i moderna redskapslådor överallt idag. Men tackellådan var bara början för Plano Moulding Company. Vi insåg snabbt att grundkonceptet med lagring av formgjuten plast kunde gynna mer än bara fiskare.

Vår produktlinje inkluderar nu förvaringsmöjligheter för vapenägare, bågskyttar och jägare. Vi har mjuka fodral och hårda fodral; ryggsäckar och duffels; lådor av alla former och storlekar. Vi vågade oss till och med utanför utomhusbranschen för att uppfinna kategorin kosmetiska organisationer med Caboodles®, och tog senare organisation till hantverksindustrin med Creative Options®.

Allt började med en tackellåda, men det har växt till mycket mer. Vi tar hand om dig genom att ta hand om din utrustning. Tack för att du litar på att vi SKYDDAR DIN PASSION.

Produkter
Övrigt